Dragnea atacă deschis BNR. „Și eu încerc să înțeleg…”

Dragnea atacă deschis BNR. „Și eu încerc să înțeleg...
Publicat: 20/04/2018, 09:20

„Și eu încerc să înțeleg… Prea seamănă, prea sunt coordonate unele acțiuni de la BNR, unele declarații ale președintelui, ale liderilor din opoziție, știri false. Poate cineva unde e nervos că România chiar începe să-și folosească potențialul propriu în propriul interes. Simțiți că în momentul în care România încearcă să se ridice, e cineva care îi dă la picioare? Bineînțeles, îi dă la picioare și României, și nouă, și mie în primul rând, normal, președintele partidului”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

El a mai spus că nu este de acord că inflația provine din politicile de creștere a veniturilor românilor.

„Cauzele care au dus la creșterile de prețuri și cauzele care au dus la creșterea inflației – că s-a spus din cauza PSD. Și vorbim de cauze spuse și de BNR și de alți analiști. Creșterea prețurilor la energie. În primul rând este vorba de liberalizarea cerută de FMI și UE, deci nu e o decizie a guvernului și de asemenea și de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci nu e din cauza Guvernului. Creșterea prețului barilului de petrol pe piețele internaționale – martie 2018 față de martie 2017, o creștere de 33 % Nu noi am decis. Creștererea prețurilor la produsele agricole importate și alimentare importate. Noi importăm 70% din UE și constatăm că aici au crescut prețurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin când au văzut că veniturile românilor cresc și salarii și pensii – și-au zis hai să mărim și noi prețurile. Noi o să cerem ANRE-ului și altor instituții să verifice cât de fundamentată a fost această creștere de prețuri și solicit guevrnului foarte clar ca in cazul relatat de consiliul concurenței să dispună un cotnrol efectuat de corpul de control al premierului și nu numai”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a mai afirmat că Banca Națională este a României, „nu este proprietatea niciunei persoane, niciunui grup de persoane, niciunei alte puteri, ci este proprietatea României și este o instituție română care trebuie să lucreze în beneficiul României și în beneficiul românilor”.

„Sunt convins că banca Națională ar trebui împreună cu guvernul să lucreze pentru diminuarea inflației și pentru a găsi cele mai bune soluții de politică monetară, nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca națională fac tot felul de previziuni publice și care produc deservicii României, oameni cu funcții importante din Banca Națională care și spun că cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme, pentru că e sun 4%, așa cum s-a stabilit, cu toate astea știe că se va produce necazuri în România. Păi cum poți să vii să spui așa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR și asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că își asumă aceste declarații. Am mai auzit o prostie, acum aud prostii după prostii, că cineva din opoziție spunea că oricum salariile se măreau. Până să câltigăm noi alegerile spuneau că nu putem să mărim salariile că nu avem de unde. Să nu credeți că noi am descoperit vreo pungă de bani sau vreo comoară pe undeva. Este un alt mod de a face economie, un alt mod de a guverna, un alt mod de a stimula și de a duce mai mulți bani și către oameni”, a adăugat președintele PSD.

România este pe primul loc în ceea ce privește rata anuală a inflației în martie 2018, înregistrând o creștere de 4% a Indicelui Armonizat al Prețurilor de Consum (IAPC), arată datele comunicate miercuri de Eurostat.

Economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, declara, săptămâna trecută, că România va avea cel mai mare deficit de cont curent din UE după ieșirea Marii Britanii și va fi cel mai expus stat european în cazul declanșării unei crize internaționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului