12 aprilie 201713:23358

Două palate şi mai multe vile interbelice din Bucureşti, scoase la vânzare pentru milioane de euro

Preţurile de vânzare ale proprietăţilor de lux din Bucureşti sunt cu 30% mai mici decât în 2007-2008, faţă de reduceri de 50-60% pe alte segmente de piaţă, printre proprietăţile premium aflate la vânzare fiind Palatul Spayer(3,8 mil.euro), Palatul Crissoveloni-Cantacuzino (4,2 mil. euro) sau Vila Capo (8,8 mil. Euro), a anunţat Regatta Real Estate.

„Luxul înseamnă exclusivitate şi unicitate. O locuinţă amplasată într-o locaţie unică va avea întotdeauna un pret mai mare, exact aşa cum se întâmplă şi în cazul unei opere de artă “, spune Eduard Uzunov, preşedintele Regatta Real Estate.

În prezent în portofoliul firmei se află proprietăţi în valoare de peste un miliard de euro, dintre care apartamente în valoare de 150 mil. euro, vile în valoare de 350 mil. euro şi terenuri de 285 mil. euro, în timp ce diferenţa de peste 200 mil. euro este reprezentată de spaţii comerciale şi industriale.

Printre cele mai representative imobile de lux se află Palatul Spayer, care a aparţinut lui Herman Spayer, acţionar al băncii Marmorosch Blank. Arhitectul este elvetianul Luis Blanc, care a lucrat impreuna cu Ion Berindey, palatul având destinatia initiala de locuinţă şi apoi sediu pentru Banca Marmorosh Blank, bancă ce a atins apogeul in perioada interbelica. Constructia este in stil Ludovic al XV-lea si a fost finalizata in anul 1900 fiind decorata cu vitralii, policandre, sculpturi.

Citeşte în continuare pe zf.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.