Vâlcov către Iohannis: NU primești mai mulți bani la RECTIFICARE ca să iei BUCĂTARUL după tine

Vâlcov către Iohannis: NU primești mai mulți bani la RECTIFICARE ca să iei BUCĂTARUL după tine
Publicat: 18/08/2018, 12:13
Actualizat: 02/10/2018, 15:23

„Nu e vorba de dat un ban în plus sau în minus, dar atunci când ai o execuție atât de proastă a bugetului și doar pentru că îți dorești tu să te plimbi cu bucătarul peste tot pe unde te duci la vilele de protocol, asta nu înseamnă că trebuie să îți acorde cineva mai mulți bani la rectificare. Deci, așa cum și-a așternut, așa doarme fiecare. N-au cheltuit banii, poate îi vor cheltui data viitoare”, a declarat, sâmbătă, Darius Vâlcov, la Antena 3, despre tăierea bugetului Administrației Prezidențiale.

Întrebat dacă este posibil ca Președinția să rămână fără bani, așa cum a acuzat Administrația Prezidențială, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă a spus că Guvernul va acorda toate sumele necesare.

„Chiar și după rectificare, creditele de angajament, adică angajarea sumelor, se vor putea face. Și dacă vor face aceste angajamente și vor depăși limita sumelor bugetare pe care le au la dispoziție, bineînțeles că printr-o rectificare imediată sau prin fondul de rezervă, se vor da banii necesari. Dar, deocamdată, când ai cheltuit sub 40% din ceea ce ai avut alocat în șapte luni de zile, la ce să te aștepți? O să discutăm și la următoarea rectificare cu toate ministerele. Cine și-a cheltuit banii a primit în plus,și i-au fost tăiați cui nu și-a cheltuit banii. Și asta va fi regula de acum încolo”, a completat Vâlcov.

Chestionat dacă Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, rectificarea bugetară, Darius Vâlcov a răspuns: „Este decizia doamnei prim-ministru, noi suntem pregătiți. Nu știm dacă au venit și avize de la CSAT pentru bugetele SRI, SIE, Administrația Prezidențială, și așa mai departe, dar în momentul în care vor fi și aceste avize, dacă ele sunt necesare, rectificarea va trebui să fie aprobată”.

Pe 7 august, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că bugetul Administrației Prezidențiale a fost redus cu 11,1 milioane de lei.

„Tăierea este de 11,1 milioane, ea se compune din 8 milioane minus la bunuri și servicii, avem un plus de un million la cheltuielile de personal. Sumele sunt până la final de an. Va fi o a doua rectificare la finalul lui octombrie. Avem posibilitatea de a aloca sume suplimentare din fondul de rezervă al Guvernului, pentru orice fel de cheltuieli suplimentare. Deci nu vor fi probleme”, a spus Teodorovici.

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a precizat că a adus la cunoștința MFP și Guvernului „situația gravă în care s-ar putea ajunge dacă vor fi efectuate reducerile masive de buget”, menționând că, anterior, a purtat discuții pe această temă cu Darius Vâlcov, mandatat în acest sens de premierul Viorica Dăncilă. Potrivit sursei citate, Administrația Prezidențială nu va putea achita integral viitoarele obligații contractuale, nici pentru deplasări externe, nici pentru alte angajamente, în lipsa creditelor bugetare necesare pentru efectuarea plăților.

Administrația Prezidențială a mai criticat rectificarea bugetară a Guvernului, precizând că, prin tăierea fondurilor Președinției, România nu-și va putea păstra angajamentele, precum Summit-ul celor 3 mări, a completat Dobrovolschi. O nouă adresă a fost trimisă către Ministerul de Finanțe.

„Bugetul Administrației Prezidențiale pe 2018 a fost stabilit în cuantum de 57,558 de milioane de lei, tocmai pentru că aceasta este suma necesară susținerii în mod corespunzător a activității președintelui României. În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură România nu va putea fi reprezentată și nu va putea să-și onoreze angajamentele internaționale asumate, cum ar fi găzduirea și organizarea Summit-ului „Inițiativei celor 3 mări” și evenimentele din 2019, prilejuite de exercitarea de către România a Consiliului Uniunii Europene. Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele noastre.”, a explicat, la începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice