29 august 201721:523801

De ce nu-şi ia Tudose salariul pe card: ”Terente era copil pe lângă aceste bănci”

Premierul Mihai Tudose a declarat ”război” băncilor din România care de atâţia ani nu au profit şi a trimis ANAF-ul să le controleze. Mai mult, el a ameniţat că va face publice numele acestor şi îi va sfătui pe români să nu-şi mai ţină banii în băncile respective pentru că o bancă incapabilă să facă profit nu este o bancă sigură.

Şi parcă pentru a demonstra lipsa totală de încredere în bănci, premierul Tudose a declarat,  într-un interviu la România TV, că nu îşi ia banii pe card şi nu are conturi la banci pentru că nu vrea să plătească niciun comision: ”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun». Ca prim ministru am altă poziţie. Lucrezi cu banii noştri şi nu ai profit cred că ai o problemă de management sau vei continua să ne consideri proşti că nu ne dăm seama ce faci. Eu zic că ajunge. V-am lăsat să vă ajutaţi singuri. Sunt nişte bănci serioase şi sunt bănci care se cred mai deştepte decât statul român. Dacă au profit, înseamnă că banii noştri sunt în siguranţă. Dacă are profit e în regulă, limităm posibilitatea că ei să aibă prea multă imaginaţie. Înţeleg că ANAF a început să-şi facă treaba şi i-a ţintit pe cei care au mai multă imaginaţie".

FOTO: MEDIAFAX FOTO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.