31 iulie 201700:109439

Cine este românul care a deschis cea mai mare benzinărie din România, comparabilă ca suprafaţă cu un hipermarket

Mihai Anastasescu, antrepre­norul român care a inaugurat la începutul săptămânii cea mai mare benzinărie de pe plan local, mai deţine businessuri în domenii precum farma sau construcţii. El este acţionar în total în peste 20 de companii, una dintre ele fiind şi distribuitorul de medicamente Medimfarm, care deţine peste 50 de farmacii pe plan local.

Anul trecut, Medimfarm a avut afaceri de aproape 90 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro), în scădere cu aproape 20% faţă de 2015.

Cea mai recentă investiţie a lui Mihai Anastasescu este o benzinărie de peste 6.000 de metri pătraţi, si­tuată pe DN1, în apropiere de Plo­ieşti. Prin supra­faţă, aceasta este cea mai mare exis­tentă pe plan local.

Spre com­pa­ra­ţie, un hiper­mar­ket măsoară în me­die între 6.000 şi 8.000 de metri pătraţi.

Investiţia a fost făcută prin firma Neptun, controlată de Metaleuroest, unde acţionar este Mihai Anastasescu, din Câmpina.

„Avem în prezent trei benzinării ETU Oil & Gas, una în Câmpina şi două pe DN1 (Cornu km 86 şi Păuleşti km 68), dar aceasta din urmă este cea mai mare. Dorim să ne mai extindem şi în următorii doi-trei ani. Anul trecut, cu cele două benzinării am realizat un profit de 450.000 de euro şi o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro“, spun reprezentanţii Neptun.

MAI MULTE, PE ZF.RO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.