31 august 201721:161366

Chiriile în marile oraşe explodează: în Bucureşti şi Cluj, garsonierele ajung şi la 450 euro/lună. În ce zone se închiriază cele mai ieftine locuinţe

Începerea anului universitar vine cu o majorare substanţială a chiriilor în marile centre universitare. Potrivit unei analize realizate de portalul Imobiliare.ro, chiriile la garsoniere în Bucureşti şi Cluj pot ajunge şi la 450 de euro/lună, în zonele centrale.

În Bucureşti, zona cu cele mai mari preţuri pentru închirierea unei garsoniere este Lipscani, unde suma medie solicitată pentru o asemenea proprietate este de 450 de euro pe lună.

Pe locul al doilea în clasament se situează Splaiul Unirii şi Aviaţiei, unde pretenţiile proprietarilor ajung la 425 şi, respectiv, 400 de euro pe lună.
La polul opus, cele mai ieftine locuinţe monocamerale pot fi găsite în zonele Ferentari, Fundeni şi Baicului, unde un client ar trebui să scoată din buzunar 140, 143 şi, respectiv, 153 de euro pe lună, potrivit analizei citate.   

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai scumpe proprietăţi sunt disponibile spre închiriere în zonele Amzei (650 de euro pe lună), Primăverii (566 de euro pe lună) şi Herăstrău (540 de euro pe lună). Pe de altă parte, cele mai ieftine unităţi locative bicamerale pot fi găsite în Balta Albă (190 de euro pe lună), Andronache (203 euro pe lună) şi Alexandriei (208 euro pe lună).

În ceea ce priveşte apartamentele cu trei camere, cele mai mari preţuri sunt practicate în zonele Nordului (unde valoarea medie de listare ajunge la 950 euro pe lună), Piaţa Victoriei (800 euro pe lună) şi Primăverii (750 de euro pe lună). Cele mai accesibile locuinţe de acest tip pot fi închiriate în zonele Piaţa Reşiţa (264 de euro pe lună), Pache Protopopescu (275 euro pe lună), dar şi Rahova (279 de euro pe lună).

MAI MULTE PE INCONT.RO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.