Anunțul mult așteptat al celor de la IKEA, după ce au pus piatra de temelie pentru al doilea magazin din București. „Este prematur să vă ofer detalii”

Anunțul mult așteptat al celor de la IKEA, după ce au pus piatra de temelie pentru al doilea magazin din București. „Este prematur să vă ofer detalii
Publicat: 26/03/2018, 11:08

Primul magazin Ikea din afara Bucureștiului va fi realizat la ieșire din Timișoara, în comuna Dumbrăvița, iar lucrările ar putea fi finalizate în cel mult trei ani.

Primarul comunei Dumbrăvița, Victor Malac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că recent, instituția pe care o conduce a eliberat un certificat de urbanism pentru spațiul comercial.

„Noi am eliberat recent un certificat de urbanism și ei (n.r. reprezentanții Ikea) vor să construiască un magazin în zona Cora. De asemenea, a apărut și un extras de carte funciară din care reiese că ei au și intrat în posesia terenului din zona Calea Aradului, acolo unde se va face Ikea. După Selgros este o livadă, apoi B-dul Petre Țuțea și imediat în partea dreaptă, spre fosta fermă a partidului, acolo este terenul pus la dispoziție pentru Ikea. Noi ducem tratative cu ei de aproximativ un an de zile și în sfârșit am reușit să îi atragem de partea noastră”, a afirmat Victor Malac.

Potrivit primarului comunei Dumbrăvița, reprezentanții Ikea vor să realizeze și un sens giratoriu în zonă, astfel încât șoferii să ajungă mai ușor la magazin.

„Vor să realizeze un sens giratoriu undeva la intersecția Calea Aradului cu str. București, care aparține de Dumbrăvița, pentru ca șoferii să ajungă mai ușor la magazin. Din câte am înțeles eu, drumul național va deveni drum municipal și atunci se poate permite realizarea unui sens giratoriu în zonă”, a precizat Victor Malac.

Primarul comunei Dumbrăvița a declarat că nu știe când vor începe lucrările, dar crede că magazinul va fi finalizat în cel mult trei ani.

„Este prematur să spun când vor începe lucrările, dar bănuiesc eu că în maxim doi, trei ani de zile se va finaliza lucrarea. Din câte știu eu, terenul pe care se va realiza magazinul are aproximativ șapte hectare, dar nu știu ce suprafață au achiziționat ei de la fostul proprietar, firma lui Ion Țiriac”, a conchis Victor Malac.

În prezent, Ikea are deschis un singur magazin în România, în București, în zona comercială Băneasa, iar în toamna anului trecut, a fost pusă piatra de temelie pentru cel de-al doilea, care va fi construit tot în capitală, pe B-dul Theodor Pallady. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârșitul verii 2018.

IKEA Group deține și operează 355 de magazine în 29 de țări (la data de 31 august 2017). Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253-lea magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizația IKEA South East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia. În anul financiar 2017 (1 septembrie 2016 – 31 august 2017), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,3 milioane de persoane și 7,5 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul www.IKEA.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun