2 aprilie 201712:101637

Un român va conduce transportul în comun din Abu Dhabi. ”Vine o vreme când munca ta e apreciată şi în alte locuri”

Directorul Societăţii de transport în comun din Oradea, Istvan Csuzi, va prelua şefia serviciului similar din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Istvan i-a impresionat pe arabi prin felul în care a modernizat transportul în Oradea, iar aceştia l-au recrutat pentru a răspunde de crearea în ritm alert a unor reţele complexe de transport public în capitala Emiratelor.

”Va fi o mare revoluţie în transportul public în Abu Dhabi şi se va întâmpla în următorii cinci ani. Domnul Csuzi va fi persoana potrivită să preia comanda şi să facă faţă acestor provocări”, a declarat Jose Costa, directorul general al transporturilor din emirat.

În Oradea, Istvan Csuzi a modernizat sistemul de transport local, biletele putând fi achiziţionate prin SMS sau cu cardul, iar staţiile fiind prevăzute cu afişaj electronic pentru durata de aşteptare.

Despre proiectul din Abu Dhabi, orădeanul declară că datorită muncii depuse în Oradea reputaţia i-a fost recunoscută şi în afara ţării. ”Sunt momente când munca ta dă roade, în sensul că se aude şi în alte locuri ce ai făcut, cum ai făcut şi cine eşti. Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, a declarat Istvan Csuzi.

Doar pentru reţeaua de tramvai care va fi construită în Abu Dhabi, autorităţile arabe vor investi 1,5 miliarde de euro. Adică de aproape 8 ori suma atrasă de Oradea din fonduri europene, în 8 ani, pentru toate proiectele derulate, scrie b1.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.