38828 vizualizări 1 mar 2017

Compania achiziţionată este amplasată în zona limitrofă a oraşului Piteşti, având peste 200 de angajaţi şi o vânzări de 17 milioane de euro în 2016. Gestamp a efectuat achiziţia prin filiala sa turcească Beyçelik Gestamp.

Fabrica românească furnizează în prezent componente ştanţate de dimensiuni mici şi medii, precum şi ansamble. Gestamp are drept scop creşterea cifrei de afaceri a unităţii, prin fabricarea de componente cu valoare adăugată, precizează un comunicat al companiei spaniole.

În urma achiziţiei din România Gestamp îşi desfăşoară activitatea în 21 de ţări, iar 8 din 10 vehicule produse în fiecare an în întreaga lume sunt fabricate pe pieţe în care Gestamp are fabrici de producţie.

Într-un clasament la nivel global, România este cea de-a 27-a ţară producătoare de vehicule, producând pe an 387.000 de vehicule marca Dacia şi Ford, ambii producători având fabrici în România.

„România este o ţară cu prezent şi viitor foarte promiţătoare în sectorul auto şi avem deosebita plăcere de a le putea oferi clienţilor noştri cu sediul în această ţară abilităţile cu care sunt deja familiarizaţi în alte părţi ale lumii”, spune preşedintele şi CEO-ul Gestamp, Francisco J. Riberas.

Gestamp este principalul furnizor de componente ştanţate pentru grupul Renault şi al doilea furnizor al grupului Renault-Nissan. Are 98 de fabrici, alte 10 aflate în fază de construcţie şi 12 centre de cercetare şi dezvoltare. În anul 2015, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 7,035 de miliarde de euro şi are peste 34.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

 

--

Citește și: