19 martie 201718:0812854

România, cea mai mare creştere a maşinilor vândute din UE

România a înregistrat cea mai mare creştere a maşinilor vândute în Europa, Dacia având vânzări cu 11% mai mari în luna februarie.

Potrivit datelor publicate joi de Asociaţia Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA), în urma eliminării timbrului de mediu, România a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini noi: 8.302 unităţi, cu 62.8% mai mult decât în aceiaşi perioadă a anului precedent.

Dacia a înregistrat o creştere de 11%, la 32.441 de unităţi, adică aproximativ un sfert din vânzările Grupului Renault, din care mai fac parte brandurile Renault şi Lada, fiind de două ori peste cea înregistrată de Renault (+5%). În comparaţie, Volkswagen a înregistrat o scădere de 1%, la 248.000 de unităţi, cauzată în special de o scădere abruptă cu 6.6% a vânzărilor brandului principal, chiar dacă toate celelalte marci ale grupului au raportat creşteri.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.