Circulația prin pasajul Piața Sudului, redeschisă parțial

Circulația prin pasajul Piața Sudului, redeschisă parțial
Publicat: 28/04/2017, 14:02
Actualizat: 28/04/2017, 16:30

Edilul a precizat că la registratura Primăriei Municipiului București a fost primită vineri, la ora 09.00, o informare din partea asocierii Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, în care se preciza că traficul a fost deschis parțial, pe un fir dus și unul întors, prin pasajul Piața Sudului, începând cu ora 11.00.

„Am primit și eu azi-dimineață, în jurul orei 09:00, la registratura Primăriei Generale o informare din partea asocierii de constructori Astaldi și Euroconstruct, că de azi, de la ora 11:00, se redeschide circulația pe un fir dus, pe un fir întors, la Pasajul Piața Sudului. S-au primit avizele atât de la Brigada de Poliție Rutieră cât și de la Comisia tehnică de circulație de la Primăria Capitalei. În momentele următoare se așteaptă să se livreze și apoi să se monteze lifturile și scările rulante. Practic, aceste aspecte ar mai trebui definitivate până când pasajul să fie finalizat în totalitatea sa. Mi-aș dori ca la întâlnirea pe care am stabilit-o deja cu executanții, asocierea Astaldi-Euroconstruct, să putem să venim în fața bucureștenilor cu un termen final al acestei investiții, pentru că cel anunțat de constructor – 30 octombrie, nu ne mulțumește și nu dorim să îl acceptăm. În cazul în care ei vor susține în continuare acest termen, vom proceda la rezilierea contractului. Îmi doresc un termen rezonabil, să spunem la mijlocul lunii iulie, astfel încât în luna septembrie să se poată circula în condiții decente”, a declarat Gabriela Firea.

Marți, primarul general a somat, pentru a doua oară, consorțiul de firme care realizează pasajul rutier de la Piața Sudului, asocierea Astaldi SPA – Euroconstruct Trading 98 SRL – RCV Global Group SRL, să accelereze ritmul lucrarilor, în caz contrar va fi reziliat contractul.

Într-o scrisoare adresată constructorilor și remisă MEDIAFAX de biroul de presă al Primăriei Capitalei, Gabriela Firea preciza: „Deși am solicitat mobilizarea Dvs. și reanalizarea graficului de execuție al lucrarilor în sensul finalizării cât mai urgente a acestora, nu am constatat niciun progres semnificativ, fiind observată, în linii mari, aceeași lipsă de implicare, ceea ce induce o stare de nemulțumire generală în rândul cetățenilor, cărora le este grav afectată în continuare viața economică și socială. Revenim astfel la solicitarea fermă făcută anterior și vă reamintim că există pârghii contractuale prin care să denunțăm unilateral contractul din culpa exclusivă a Executantului. Având în vedere că ne aflăm în situația prevăzută în contract potrivit căreia ați neglijat în mod flagrant și repetat să vă îndepliniți obligațiile contractuale, deși ați fost notificați în repetate rânduri, vă punem în vedere ca de urgență să procedați la executarea obligațiilor. În caz contrar vom parcurge procedura privind rezilierea contractului conform prevederilor contractuale”.

În comunicatul PMB se mai arăta că acest contract de lucrări încheiat între Municipiul București și Asocierea ASTALDI SPA – EUROCONSTRUCT TRADING 98 SRL – RCV GLOBAL GROUP SRL, nr. 183/08.05.2014, la capitolul 16 sunt prevăzute sancțiuni pentru neîndeplinirea culpabilă a obligațiilor, achizitorul putând solicita rezilierea contractului.

Lucrările la pasajul subteran de la Piața Sudului au început în primăvara anului 2014 și ar fi trebuit să se încheie în decembrie 2015. După începerea lucrărilor, însă, constructorii au descoperit o serie de conducte de gaze, apă și canalizare care nu erau trecute în planurile de infrastructură ale companiilor de utilități, iar devierea acestora a produs o serie de întârzieri. În plus, greșelile comise de funcționarii publici privind avizarea lucrărilor au produs, de asemenea întârzieri. Din această cauză, Primăria Generală a Capitalei nu a mai putut obține finanțare europeană pentru acest pasaj.

Costurile estimative de realizare a pasajului de la Piața Sudului depășesc 127 de milioane de lei, bani care ar fi trebuit decontați în proporție de peste 80% din fonduri europene, dar din cauza întârzierilor Primăria Generală a Capitalei nu a putut deconta decât puțin peste 18 milioane de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom